Skærmbillede 2017-05-02 kl. 14.31.17

Som jeg tidligere har beskrevet, så betyder det rigtig meget for mig at have et pænt tandsæt. Jeg er sikkert ikke den eneste der har det sådan. Men nu er mit ellers så (rimelig) lige tandsæt i fare.. Oh no!

Skal sove med natbøjle
En af mine fortænder i undermunden er nemlig begyndt at dreje sig, og det betyder at den skubber til mine andre fortænder, som så kommer ud af kurs. Med tiden kan det blive så slemt at jeg skal have dem rettet til. Så nu prøver jeg at komme det i forkøbet ved at få sat en tråd i undermunden, som skal holde min ustyrlige tand i ro, så den ikke skubber til de andre. Den skal jeg lige vænne mig til at have i munden, det føles altså lidt underligt. Men nu har jeg heller aldrig haft bøjle på, så det er helt nyt for mig. Og så skal jeg sove med en tandskinne (eller natbøjle kan man vidst også betragte det som), der også skal sørge for at den ustyrlige tand ikke skubber til mine fortænder i overmunden. Krydser fingre for at det virker til punkt og prikke. Det får vi at se om nogle år.

Det fik jeg lavet hos min tandlæge, GladTand på Frederiksberg, i mandags. En super god og hyggelig klinik. Personalet er utrolig søde og rare, og tandlægerne er top professionelle, så man føler sig i trygge hænder. Hvilket jeg synes er ret vigtigt, især når man skal have rettet sine tænder.

Skærmbillede 2017-05-03 kl. 12.28.51


Det var også hos GladTand, at jeg fik øjnene op for en ny form for rettelse af tænderne, som jeg ikke kendte til før. Det kan man få gjort ved hjælp af to forskellige metoder, der hedder Invisalign og Inman aligner, som er to rigtig gode, hurtige og effektive måder at få rettet tænder på. Så hvis du har skæve tænder eller gerne vil have rettet noget til, så er det nu du skal spidse ører 😉

Inman Aligner
Med Inman Aligner systemet får du rettet dine skæve tænder i fronten af munden meget effektivt og hurtigt. Det tager kun 6-16 uger, og tænderne drejes gradvist på plads, indtil du er tilfreds med deres nye position. Det er langt hurtigere og billigere end en traditionel tandregulering (altså med togskinner). Det koster kun cirka halvdelen af, hvad en traditionel tandbøje koster.

FullSizeRender

Du kan få at vide, om dine tænder kan rettes med Inman Aligner ved at sende et foto af dine tænder, navn og telefonnummer til GladTand. Så kontakter de dig med svar i løbet af få dage. Hvis de vurderer at dine tænder er egnede til behandlingen, får du en gratis forundersøgelse, hvor I sammen ser nærmere på mulighederne.

I denne video kan du se, hvordan Inman Aligner virker. Du kan også se mere på GladTands hjemmeside HER.

Eller du kan vælge Invisalign

Med Invisalign får du rettet dine tænder på en lidt anden måde. Det foregår nemlig med to usynlige skinner, som er lavet af et gennemsigtigt materiale og derfor er meget diskrete. Du får rettet skæve tænder i fronten af munden effektivt, og du kan via en computermodel få beregnet og se, hvordan dine tænder vil bevæge sig frem mod dit ønskede resultat.

Du får taget et aftryk af dine tænder, så tandlægen kan lave en computermodel over dit tandsæt. Det bliver brugt til at fremstille en serie af skinner individuelt til dig, så dine tænder trinvist bevæger sig mere og mere på plads. Det tager typisk 6-12 måneder alt efter skævhedernes karakter og placering. Hvis du for eksempel har en enkelt tand i fronten af munden som skal rettes til og som ikke er kompliceret, går det typisk hurtigere og du kan få behandlingen til en billigere pris.

Skærmbillede 2017-05-03 kl. 17.03.39

Du kan indsende et billede af dine tænder med navn og telefonnummer til GladTand, så vil de vurdere hvorvidt dine tænder egner sig til behandlingen og vende tilbage med svar. Det gode ved GladTand er, at de er blandt de billigeste tandlæger i København, der laver behandlinger med Invisalign.

Du kan se hvordan behandlingen virker i denne video. Du kan også se mere på GladTands hjemmeside HER.

Jeg håber, at I synes det var nyttig viden. Jeg synes hvert fald selv, at det er rart at vide at der finde andre metoder til tandregulering, som er hurtigere og mere effektive end togskinner. For det er nu ikke så fedt at rende rundt med togskinner som voksen. Jeg ville selv vælge en af de her to metoder, hvis mine tænder skulle gå hen og blive skæve med tiden. Nu får vi se.

Tak for I læste med! Knus Malene

Sponsoreret indlæg

 

SHARE

LEAVE A REPLY