IMG_7578

Hej piger! Så er det fredag, hvilket for mange indebærer fredagsslik eller andre snacks. Og på en dag som denne kan det være ret udfordrende at være sund. Det kender jeg hvert fald fra mig selv.

Jeg ELSKER at snacke den, og ikke blot om fredagen eller i weekenden.. Nej faktisk hver dag. Det er ret forfærdeligt, for man kan jo nemt ende med at tage på, hvis ikke man kan styre det.

Jeg forsøger så vidt muligt hele tiden at finde sunde alternativer til de usunde snacks. Og jeg synes faktisk, at de sunde alternativer fungerer super godt! Så jeg tænkte, at jeg lige ville dele, hvad jeg spiser som sunde snacks i håb om at kunne give lidt inspiration videre.

IMG_7582

Tørrede abrikoster

Abrikoser er en super god sund snack, især hvis du køber dem som ikke er helt tørre og kedelige men stadig er juicy. Hvis der står på pakken, at de er juicy, så er de i mine øjne virkelig gode!

noedder (1)

Nødder

Jeg elsker nødder og synes, at de egner sig perfekt til sunde snacks. Jeg plejer at blande nødder og rosiner, det synes jeg nemlig smager virkelig godt sammen.

Det er også sjovt at eksperimentere lidt – kom dine yndlingsnødder på panden og rist dem kort med f.eks. lakridspulver, soya (så får de en saltet smag) eller honning (så får de en lækker sød smag).

Man skal selvfølgelig ikke spise nødder i overdrevet mængder, for der er en del kalorier i. Men nødder indeholder en masse gode fedtstoffer, som er rigtig gode for kroppen, så på den måde er det en sund snack.

stack of dark chocolate

Mørk chokolade

Jeg har ladt mig fortælle, at det er super sundt for kroppen at spise 30 gram mørk chokolade hver dag. Jo højere kakaoindhold jo bedre, og mindst 50%. Jeg spiser langt fra chokolade hver dag, selvom jeg elsker det. Men jeg er overbevidst om, at det går ind under kategorien sund snack (det gør det hvert fald i min verden). Så hvis du også er vild med chokolade, så er det okay at spise lidt som sund snack i hverdagen, så længe det er den mørke af slagsen.

musli

Skyr eller yoghurt med hjemmelavet müsli

Jeg er ret vild med yoghurt, så for mig fungerer yoghurt med smag også som en lækker snack. Det gør det måske ikke for andre. Men for mig er det nærmest som en sundere form for is.

Skyr er super sundt, men jeg synes, at den klassiske skyr godt kan blive ret kedelig i sig selv. Så når jeg skal lave skyr om til en lækker snack, laver jeg min egen hjemmelavede müsli og drysser over. Det kan jeg anbefale jer at prøve.

 Skærmbillede 2014-10-02 kl. 19.21.07

Jeg vil meget gerne høre lidt om, hvad i spiser af sunde snacks. Så hvis du kender til flere gode alternativer eller har lyst til at dele, hvad du spiser som sunde snacks, er du meget velkommen til at skrive en kommentar.

Love, Malene

SHARE

LEAVE A REPLY