kokosolie-kokos-ske

Hej kære,

Eftersom jeg er begyndt at bruge kokosolie mere og mere som erstatning for alverdens plejeprodukter, og synes det er et helt fantastisk middel, vil jeg hermed dele min tips til, hvordan du kan bruge kokosolie.

Kokosolie som renseprodukt
Først og fremmest bruger jeg min kokosolie i badet, når jeg skal rense min hud. Den dufter helt vidunderligt og efterlader huden utrolig blød og gennemfugtet, så jeg faktisk ikke behøver at påføre dagcreme efter badet. Det føles så godt! Prøv det!

Makeupfjerner til sensitiv hud
Derudover anvender jeg faktisk også kokosolie som makeupfjerner. Igen er det nok den makeupfjerner i verden, der dufter bedst, haha! Man får bare lyst til at spise hele bøtten i stedet – selvom det nok smager ret forfærdeligt. Kender i det? Eller er det bare mig, der er en weirdo? Haha! Nå back to the point.
For mig er kokosolien perfekt til min sensitive hud, da den fungerer som en meget skånsom og blød makeupfjerner. Jeg smører blot olien rundt i ansigtet med masserende bevægelser og forsigtigt hen over øjenlågene. Så skyller jeg efter med lunkent vand, og voila, der er der frisk, ren og blød hud. Men hvis jeg stadig ligner en panda rundt om øjnene, får den lige en tur mere med kokosolien på øjenlågene kun. Det kommer jo lidt an på, hvor meget man har givet den gas med øjenmakeuppen.

1066797d9a211f0c18e8a7e3de51df1f--face-expressions-photography-emotions-photography

Kokosolie som fugtmaske og hårkur
Endnu en måde, jeg anvender den berømte olie til, er som fugtmaske til hud og negle, og som hårkur til håret. Du kan komme lidt kokosolie i ansigtet, hårspidser, på negle (og fødder for den sags skyld), og lade det “trække” så længe du orker. Til sidst kan du skylle efter med lunkent vand. Hvis dit hår er meget fedtet efterfølgende, kræver det nok lige en omgang med shampoo og conditioner. Neglene behøver du dog ikke at skylle efter med vand, da olien burde trænge ind af sig selv og gøre dine neglebånd rigtig flotte.

download

Kokosolie som dagcreme
Hvis du er rigtig vild med olier og fedtede cremer, kan du også bruge din kokosolie som fugtighedscreme. Det kræver at man lader den trænge godt ind i huden, hvorefter man kan fjerne overskydende olie med en serviet, så man undgår at skinne alt for meget i ansigtet. Du skal dog være opmærksom på ikke at få dit pandehår i ansigtet, mens olien trænger ind, da det vil få dit hår til at fedte. Hvis det alligevel sker, så frygt ej, tørshampoo er din lifesaver!

Body-oil
Du kan også med fordel anvende din kokosolie som bodylotion. Igen, den dufter fantastisk, blødgør og fugter din hud på en skøn måde. Det kan dog hurtigt blive lidt en fedtet omgang, så det kræver at man har tid til at lade olien trænge ind/tørre.

Læbepomade
Og sidst men ikke mindst, kan du bruge din kokosolie som en lækker læbepomade, som føles lige til at spise! Den holder læberne fugtede i lang tid, så skønt!

050516-coconuts

Jeg håber, at mine tips til, hvordan du kan bruge din kokosolie, gav dig lidt nye ideer og alternative måder at bruge din olie på. Hvis du bruger den til alle de ting, jeg har listet op her, ja så er der hvert fald mange produkter at spare, for så behøver du jo kun ét! Super smart! Det var alt for nu. Jeg håber, at I får en rigtig skøn eftermiddag!

Knus Malene <3

SHARE

LEAVE A REPLY